Camelia Florela Voinea Povestiri Profesorii Nostri

Camelia Voinea la Facultatea De Stiinte Politice.

Camelia Voinea Facultatea de Stiinte Politice

Astazi am trecut pe la Facultatea de Stiinte Politice Bucuresti, cu ceva treaba in legatura cu o eroare aparuta pe diploma si datele care au fost trimise la minister. In fata facultatii, cu un palton aranjat dupa moda anilor ’60 (perioada de glorie a acestei centuriste – centurista intelectuala evident), statea tovarasa Camelia Voinea. Parea ingandurata, privind la stropii de ploaie ce se loveau de treptele Facultatii de Stiinte Politice (sediul de la IBR). M-am oprit putin, si nu m-am putut stapanii sa nu o intreb ceva, orice, macar sa ii mai aud vocea suava, vocea aceea acuzatoare, cu care-ti gasea imediat pricina. Mi-a raspuns plictisita si oarecum mirata ca este recunoscuta. Acum nu as vrea sa ma intelegeti gresit, dar pe aceasta individa nu ai cum sa nu o remarci, poate nu o vezi, poate nu o auzi, dar cu siguranta nasul tau o va detecta dintr-o multime de oameni care au facut cunostinta cu sapunul.

Nu este un miros de transpiratie neeaparat, este mai degraba un miros specific, nu pot sa descriu, dar exista mai multe ipoteze. Una dintre ele spune ca nu s-a nascut chiar normal la nastere, traiectoria urmata de Camelia Voinea a fost RECTangulara, si de aici i se trage si acel miros pe care nici dracu nu-l mai scoate.

Imi aminteam cand ne explica asa de frumos de statistica, materie pe care am inceput sa o detest dupa primul curs. In primele propozitii nu a uitat sa includa faptul ca noi suntem niste idioti, tampiti, batuti in cap, si ca doar ea ne poate lumina. Pe dracu. Sincer va spun, am ajuns acasa si ca orice om normal am deschis calculatorul. Am gasit zeci, poate chiar sute de exemple pe youtube despre ceea ce cu atata greata in glas incerca sa ne spuna. Evident, exemplele gasite nu erau bune dupa mintea si priceperea ei, pentru ca nu erau graite de ea. Examenul a decurs normal, 50% au picat, o parte care au fost inspirati si au cumparat cartea au primit automat inca 4-5-6 puncte, dupa zambetul pe care-l aveai atunci cand dadeai ochii cu ea. Ea isi cobora privirea spre manualul de rahat pe care-l tineai in mana, dar pe care trebuia sa-l cumperi ca sa impresionezi rumegatoarea.

Ca sa va faceti o idee, daca o veti avea in fata vreodata veti intelege ce va spun aici, este exact ca atunci cand mergi la gradina zoologica si vezi o maimuta. Maimuta se uda toata cand te vede cu banana in mana. Asa si aceasta podoaba de profesor, cand ii cumperi mizeria de carte isi calculeaza cate suluri de hartie igienica ii revin din gestul facut de tine.

Sa nu te puna dracu sa nu-i alegi materia in semestrul urmator, daca este vorba de anul 3. Daca ai facut greseala asta, tovarasa Camelia Voinea iti va atrage atentia ca o faci de cacat (tind sa cred treaba cu traiectoria primita la nastere) si te prinde in comisie la licenta. Iti spune voalat asa cum ii sade bine unui cadru universitar al Facultatii de Stiinte Politice – “ai dat de dracu, sa vezi ce-ti fac la licenta, te ard de dracu te ia”. Ori la astfel de oracaituri, poti merge sa te dai cu esenta de mir, ca nu mai scapi.

In fine, dupa intalnirea inopinata pe treptele facultatii am simtit nevoie sa merg sa spun cuiva, sa ma destainui, am simtit nevoia sa iau o hartie si sa ma apuc de statistica. Exact asa am facut, am urcat la etaj si in capatul culoarului este laboratorul de statistica. Laboratorul are 2 intrari separate, pentru barbati si pentru femei (nu stiu exact motivul, tine de statistica presupun ). Am intrat in cabina laboratorului si spre norocul meu am gasit si hartie in partea dreapta si ala a fost momentul in care am stiut ca prin minune ca a venit vremea sa dau ce-i mai bun din mine pentru Camelia Voinea. Si vreme de juma’ de ceas am scos ce am putut, dupa chipul si asemanarea dansei, minus ochelarii ca nu inghit sticla de obicei.

La final, m-am ridicat, am deschis cartea cumparata pentru nota la examen, am citit cu atentie ce scria pe peretii laboratorului si am pus stiinta tovarasei la locul potrivit.

Camelia FLORELA Voinea, sa-ti traiasca cercetarea pe care ai binevoit sa o asterni pe o hartie de calitate, ca tare bine mi-a prins in viata, exact asa cum ai preconizat si tu la curs. Pe voi care ne cititi, va asteptam cu drag in laboratorul de statistica al facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti. Si tu poti fi student aici. Si tu poti fi bataia de joc a acestui jeg uman. Hai ca se poate, curaj.

PS: Tovarasa profesoara, vedeti ca am lasat ceva proaspat in laboratorul de statistica pe masa pentru dumneata, sa va serviti cat pofititi. Statistic vorbind, e rahat cu fistic, il meritati din plin. Servetele sunt tot acolo unde stiti, pe perete.

Camelia Florela Voinea

Profesoara la FSP UB, in mare parte a timpului ma ocup sa vanez studenti care ajung la facultate. Nu sunt inteligenta, dar ma pot lauda cu o prostie mostenita si bine intretinuta. De asemenea nu suport studentii care-mi aduc exemple din cursuri de genul: Metode calitative in sociologia electorala.

Adauga ceva vorbe

Apasa aici pentru a lasa un comentariu