Daniel Barbu Profesorii Nostri

Daniel Barbu – Don Juan de FSP, cu mucii pe catedra la curs

Daniel Barbu FSP UB

Cand ajungi prima data la Facultatea de Stiinte Politice, esti usor naiv, asa ca atunci cand cobori dintr-o masina romaneasca direct in Monaco. Ai impresia ca luxul iti este permis, ca ai putea sa atingi stelele cu mana. Incetul cu incetul incepi sa iei contact cu realitatea si visele tale incep sa se naruie pixel cu pixel, formand mai degraba un cosmar. Indiferent cat de mult si bine inveti, cat de mult te stradui incercand sa fi un exemplu pentru oamenii care cred in tine, poate pentru propria mama/tata/fiu/fiica, vine o zi cand totul se duce de rapa. Trebuie sa admit, la fel ca si la apocalipsa, ai semne prevestitoare. Si acolo se spune de balauri ce ies din ape, marea ce se transforma in sange, arhanghelii ce trambiteaza, lacate ce se sparg. Ei bine, se intampla exact la fel si in Facultatea de Stiinte Politice.

Fara sa-ti dai seama, intra pe nepusa masa un domn si se aseaza la catedra. Te priveste prin ochelarii sai mici cu rama groasa. La fel cum spuneam, esti naiv la inceput, vei crede ca in fata ta sta un individ, un politician adevarat, un om ce are coloana vertebrala, un exemplu demn de urmat. Ei bine, in fata ta sta un profesor ce nu se sfieste sa-si intinda mucii pe catedra in vazul tuturor. Exact, cand stranuta umple catedra de muci pe care-i freaca usor cu mana, incercand parca, sa dea un alt strat de lac acestui corp de mobilier. Este un spectacol absolut grotesc, un spectacol la care nu ai vrea sa iei parte. Daca ai noroc, cursul lui Daniel Barbu este undeva de dimineata si te prinde cu stomacul gol, altfel vei avea senzatii tari si neplacute.

Materia predata de Daniel Barbu este doar a lui, este minciuna de care acest “profesor” se inconjoara. Citat din cursul sau: “Votantul este cu adevarat democrat doar atunci cand isi vinde votul pe 2 litrii de ulei”. Serios? Eu inteleg ca la partid dumnealui are sef un alt individ care nu da doi bani pe alegatori si cozi la permise, pentru care familia traditionala este formata din 1 mascul si 5 neveste, dar nu poti ajunge la catedra spunand aberatii ce contravin cu tot ceea ce ai invatat pana atunci.

Sincer, cred ca de vina este lumina, lumina ce bate din spatele salii. Poate ca Daniel Barbu confunda sala de curs cu studioul televizunii unde isi face veacul.  Spectacolul este desavarsit de asistentul sau, un oarecare Negoita. Negoita se comporta cu Daniel Barbu de parca asistam la turnarea unui nou episod din “Star Wars”, unde Negoita este Bib Fortuna si Daniel Barbu este Jabba the Hutt. Vrea sa stranute stapanul Daniel ? Stranuta si Bib Fortuna. Vrea sa iasa Daniel, Bib Fortuna este deja la usa cu capul plecat. Ma intreb daca Daniel Barbu isi face singur nevoile sau si le fac impreuna. Este un soi de servitute la superlativ. Daca acestia ar fi de fapt paraziti, am vedea un Ouroboros pe viu.

Ei bine, Daniel Barbu are reputatia unui Don Juan in facultate, acesta avand o relatie amoroasa cu o fosta studenta. Imi amintesc de un pasaj din email-urile dansei catre Daniel Barbu in care il intreba pe acesta daca doreste sa-si aduca si o anumita prietena, citez “ca sa fie mai fun”. Din cate se pare si domnul Daniel Barbu sustine valorile familiei traditionale, pana la 1+5 mai are de mancat si dumnealui.

PS: Intr-o postare viitoare vom atasa si emailurile dintre dumnealui si fosta studenta, acestea fiind demne de inca un Fifty Shades of Gray.

 

Cuvinte cheie

Camelia Florela Voinea

Profesoara la FSP UB, in mare parte a timpului ma ocup sa vanez studenti care ajung la facultate. Nu sunt inteligenta, dar ma pot lauda cu o prostie mostenita si bine intretinuta. De asemenea nu suport studentii care-mi aduc exemple din cursuri de genul: Metode calitative in sociologia electorala.

1 Comentariu

Apasa aici pentru a lasa un comentariu