Camelia Florela Voinea Povestiri

De Halloween, Camelia Voinea s-a costumat in Mihai Chioveanu

Halloween la IBR cu Camelia Voinea

Incet, frigul si intunericul se lasa peste cladirea de la IBR si asa rece de la aspectul monolitic al sau. Doar detectorul de metale de la usa din hol isi aprindea palpaind becul, pesemne ca in noaptea asta lumina de abia poate strapunge greutatea intunericului. E o noapte speciala, e noaptea in care oamenii se costumeaza haios si ies la colindat cu prieteni, rude, cunostinte sau pur si simplu in locurile unde se simt ei cel mai bine.
In noaptea asta, Camelia Voinea si-a calcat pe pantofi (ca suflet nu are), a dat pe gat repede cateva kilograme de posirca ieftina si a decis sa faca ce nu a mai facut de mult, sa se costumeze ca atunci cand era ea mica si oamenii din trib o legau de un bat sa nu dea iama dinozaurii prin colibe.
Acela a fost momentul in care a inceput sa-i placa numaratoarea. Numara bietele dobitoace ce se apropiau de trib pana in momentul in care acestea intrau in aria ei vizuala, dupa care fugeau mancand pamantul, in spatele lor se auzea un hahait ce semana cu un ras produs de o fiinta pe jumatate om, jumatata dobitoaca, ceva incredibil, nemaivazut si nemaiauzit pana atunci.
Legenda spune ca a speriat in jur de un milion de dinozauri, ce au povestit si altor dinozauri patania lor, murind pe capete de anxietate si atacuri de panica colective. Doar nu crede cineva ca acestia au fost loviti de un meteorit. Sa revenim in zilele noastre, acum, Camelia Voinea are o dilema, nu stie in ce sa se costumeze, asa ca ii vine in minte sa se costumeze in altcineva, fiind o fire perfida alege sa se costumeze in Mihai Chioveanu. Nu i-a fost greu, a lasat barba si mustata sa-i creasca timp de 4 ore fara sa-si mai aplice crema facuta de Merlin, omul acela bland cu barba alba, care a rugat-o sa lase cavalerii mesei rotunde in pace si sa plece de pe meleagurile lor.
Nu are rost sa discutam deznodamantul cavalerilor, acestia au disparut in negura vremii, la fel ca dinozaurii. Atat de tare au fugit acestia mancand pamantul incat Regele Artur auzea seara de seara acelasi raset in sala tronului, pana cand bietul de el, s-a stins. Stiti, este la fel ca in reclama….creatura rezista.

Anii au trecut, Camelia Voinea a cautat linistea muntilor si a pastorilor. A cautat intotdeauna oameni inteligenti, de aceea sfarsitul anilor 1800 au gasit-o pe aceasta in munti. A trait o frumoasa poveste de dragoste cu un cioban, dar nu unul mioritic, ci unul pe numele sau Alois Vera-Vero-Adevaratul. Rodul iubirii acestora nu a fost 2-3 kg de branza, ci s-a nascut “Mai Fiule” si asta pentru ca nu reusea sa-i gaseasca un nume potrivit. Fiul s-a facut mare, si s-a inrolat in armata Germaniei, luand numele de Adolf. Prima conflagratie lovea omenirea, de data aceasta oamenii isi faceau singuri rau. Adolf s-a intors beat si deprimat din armata. Avand o mama iubitoare il sfatuieste pe acesta sa mearga prin bodegi, sa vorbeasca oamenilor, sa simta ca traieste dupa 3-4 halbe de bere. Mama il urma si “Mai Fiule” mergea. Intr-o oarecare seara, cand toata lumea era infierbantata, mama cascand de plictiseala la ce rostea fiul sau la masa invecinata, infierbantat de aburii bahici se ridica in picioare si cu vocea-i blanda ce nu afecta si structura de rezistenta a cladirii, striga “Mai Fiule”. Cum oamenii din bar erau si ei ametiti de aburii bahici se ridica rand pe rand si repeta ce a zis biata mama, dar cum ei nu stiau limba Romana, au inteles Mein Fuhrer. Si asa a luat nastere partidul muncitoresc, restul povestii o aflati de la facultate, diferit in functie de profesor, dar adevarul adevarat il cunoaste doar mama acestuia. Trebuie sa mai stiti un singur lucru. Tineti minte noaptea cutitelor lungi ? Ei bine, acestea au fost ascutite chiar de Camelia Voinea folosind doar unghiile.

Pentru cateva puncte in plus la nota ii puteti desena semnul gandit tot de ea pentru steagurile lui “Mai Fiule” pe lucrarea predata. Atat de mult ii place sa-si aduca aminte de acei ani incat nu va puteti imagina. Puncte scazute evident, ca nimeni nu se ridica la inaltimea lui Adolf al sau si oricum studentii sunt prosti, idioti si cretini oricat de mult ar invata.

Camelia Voinea Hitler
Camelia Voinea alaturi de “Mai Fiule”, in rarele momente surpinse langa acesta.

Acum cred ca incepeti sa deslusiti de ce i-a incoltit in minte ideea de a se costuma in Mihai Chioveanu. Pentru ca doar dumnealui stie toata istoria lui “Mai Fiule” si o spune mai departe catre studenti.
Cele cateva ore de asteptare au trecut, costumatia este aproape gata. Camelia Voinea gata costumata, iese pe poarta facultatii pentru un prim test. Strajerul cladirii se ridica anevoios in picioare si saluta “sa traiti dom’ Mihai”. Un ranjet ii mijeste in coltul gurii, a functionat, de acum pot barfii si eu in liniste alti profesori in timp ce le spun in fata cat de drepti, bravi si darji sunt ei.

Camelia Florela Voinea

Profesoara la FSP UB, in mare parte a timpului ma ocup sa vanez studenti care ajung la facultate. Nu sunt inteligenta, dar ma pot lauda cu o prostie mostenita si bine intretinuta. De asemenea nu suport studentii care-mi aduc exemple din cursuri de genul: Metode calitative in sociologia electorala.

Adauga ceva vorbe

Apasa aici pentru a lasa un comentariu